nuffnang

..myFOllOweRs..

bLOg i fOllOw..!!

Image01 Photobucket 'create

nak cari aper???

Get This Wan Hazel Home Wan Hazel LINK Wan Hazel Facebook Wan Hazel Twitter Get This.

Monday, November 14, 2011

Subhanallah,Cantik sungguh kejadian Tuhan..!!!





hai korang..
hari niy dnie nak share moment yang best ngan korang..
11.11.11 dnie ikot family member g Kedah.. nak amik adik dye kat Skola Teknik Sungai Petani,Kedah..kami bertolak jam4 pagi dari rumah..dalam perjalanan sy tdo jew..penat la..sebab malam tu sy wat BBQ kat umah..agak ramai laa kawan2 adik sy datang..sy xde jemput sape2 pn,just my best friend n adik angkat kesayangan saya jer..yang lain smue member adik saya..
aikk..lari tajuk plak niy...back to the topic..

pastu dalam perjalanan tu,dnie tdor jer..sampai laa member dnie stop kat satu tempat niy..
celik2 mata jer terus terkejut..!!!!.terpandang ke arah satu tempat niy,cantik sangat..!! Subhanallah,cantik sungguh kejadian Tuhan kan??punya laa jakun saya niy..nak wat camner,tak pernah pergi belah utara..hahaha...eh3..pernah laa,bukan Kedah tapi PENANG laa...hahaha...bleh plak lupa..tapi masa tuw saya masih kecik...so,si jakun niy pom tangkap laa beberapa keping gambar dekat tepi banjaran tuh wat2 kenangan laa konon..hahaha...Masya'Allah.... xsangka lak aku niy yang paling jakun..!!! hahaha....rupanya,niy laa Banjaran Tertinggi iaitu Banjaran Titiwangsa,kawan2..

kuar2 kreta jer,terasa suasana yang amat segar n sejuk sekali...
rasa macam duk Genting Highlands pn ada...
tapi kat genting kita dapat tengok bangunan2 yang megah meninggi kan..
tapi kat sini,dari atas dnie dapat tengok macam lautan awan..!!!
hah??? tak tau macam mana???

macam niy,dari ats tu,dapat tengok puncak bukit2 yang tinggi,pastu diselaputi awan2 yang tebal dan lama2 semakin menipis...
tapi,si jaku niy konpius plak awan dengan kabus...
kakakaaa...wat malu jer kan???


hahaha...sila lah menjamu selera yer...


niy masa mula2 sampai...
tengok..lama2 dah xder awan tu..kabus ke apa..mana2 jerlaa..

sejuk lol..

niy suami n anak member dnie yang sulung,ANIQ...



niy anak bongsu dy..we call her ICHA..


okay laa...tu jerlaa yang si jakun nak citerkan nyer...hahahahaaa.....maaf laa..xsonok pom..tapi nak jugak share..hahahaaa...btw,thanks kerana sudi baca entry niy k..

Friday, November 04, 2011

Dewi-dewi's Dinner

Malam niy ada event Diner with Dewi2..mulanya admin nak wat theme dress,pastu orang kuat kita xnak plak pakai dress..so diminta tukar nak pakai kmeja..katanya Arisha,macam budak opis plak pakai kmeja..so,terpaksa laa pakai kmeja..janji nya pukul 8..nak booking meja,tut tut tut xder plak,semuanya penuh..so,terpaksa laa amik yang pkul7 punya meja..so,lepas siap2 dalam jam7.30 baru admin sampai..sampai2 dah ramai orang..semua dah ada..malu n segan plak admin masa tu..hahaha...then kami pom makan2 laa..niy jer gambar yang sempat dirakan]m admin..

selamat menonton..


adib n wanny..kawan yer bukan kapel,,jangan silap paham lak..from SMKPuteri

emy liana,from SMKPutera

isha n siti..both of them from SMKPuteri

sazwaniey anak zain from SMKPutera

its me from SMKPuteri..

okay,terima kasih daun keladi..kalau sudi singgah laa lagi..jangan lupa tinggalkan komen anda skali yupp..

Thursday, November 03, 2011

saya perlukan pertolongan disini... Please,help me...!!!!!!



Dear diary,
Hari niy rasa malas plak nak wat pape..
kata Bruno Mars, 'today i don't feel like doing anything..'
hahaha...bangun n celik mata jer terus hadap lappy..

aku rasa macam nak buat satu cerita jer..mungkin agak menarik n mungkin takk..
disebabkan dah berstatus solo skarang  niy,rasa macam nak abadikan kisah masa bercinta dulu dalam Slot Lighting of My Life niy...mungkin ada kaitan dengan yang hidup tapi xder kaitan dengan yang telah meninggal..


haaa..korang leh bagi semangat sikit..aku pun kurang pasti dengan apa yang aku buat skarang niy..
nantikan novel berepisod yang bakal di keluarkan tak lama lagi k..
tajuk???
hummm xdapat tajuk lagi laa..
korang leh bagi idea x apa tajuk yang matching untuk novel niy??
korang leh baca sinopsis kat bawah niy,then suggest tajuknya yer???


Perkenalan Dania dengan Farid memberi sejuta makna buat Dania..Dania seorang yang periang,nakal,degil dan pada masa yang sama dia seorang yang sensitif..Dania seorang yang sosial..Dia xpeduli apa pandangan orang terhadapnya..Suka bergaul dan keluar malam,lepak bersama rakan2nya,pulang lewat malam...Farid telah menjaganya dan mendidiknya sehingga Dania berubah menjadi seorang gadis yang lain dari perwatakannya setelah menyulam kasih dengan Farid..Dania sanggup berubah demi Farid..Dania manghambakan dirinya buat Farid selama 2tahun..Kisah romantis mereka berubah setelah Sha hadir dalam hidup mereka..

Sha,rakan sekolah menengah Farid dahulu..Dia menyimpan perasaan terhadap Farid di bangku sekolah lagi..
Perasaan Farid beralih arah setelah mengenang kisah silam Dania yang telah sedikit sebanyak meninggalkan luka dihatinya..Farid mengubati lukanya dengan menerima Sha menjadi teman hidupnya tanpa pengetahuan Dania sebagai pengubatnya..

Dania hilang arah sewaktu kecurangan Farid terbongkar dan di ketahui Dania..Setiap kali hati Dania berdetik meminta bahagia,dia harus membayarnya dengan titis airmata..
Dalam kekalutan,Wan tiba-tiba menawarkan diri atas nama pengorbanan kerana bagi Wan,Dania lebih berhak memiliki cintanya..Wan telah lama menyimpan perasaannya pada Dania,sewaktu di zaman persekolahan lagi..Wan hanya menyatakan isi hatinya hanya pada teman rapat Dania,Azzwa..tetapi,Wan meminta Azzwa untuk tidak memberitahu Dania tentang perasaannya..
Dania tak dapat menerima cinta lain selain cinta Farid..Wan akan selalu menunggu cinta Dania..Apa ada pada gadis biasa sepertinya sehingga harus ada banyak hati yang terluka???



so??apa tajuk yang sesuai agaknya yer???
p/s= sila tinggal comment and suggestion anda di sini..

Sekian,
CahayaDinie..     




Wednesday, November 02, 2011

kembali senyum..

Dear Diary,
 dah lama sangat saya lupakan awak,kan??
saya rindu sangat kat awak..
tapi saya xder masa laa nak post entry..
okay,now i tell u everything..
masa puasa hari tuh saya banyak sangat masalah..
nak2 dengan orang yang saya agak sayang laa..aper???thats my personal matter..biar i pendam sorang2 jer k..okay,i nak tukar panggilan plak...

yang i nak kongsi skarang niy,i nak gtau uallz,i dah xder hubungan pape dengan saper2 skarang..im free now..tapi bukan bermakna i bleh buat apa saja yang i suka..

kenapa i break up with him??
sebab mungkin kami dah xsehaluan..
tu jer jawapan yang dapat saya berikan wat masa skarang..

okay,bukan tu yang i nak ceritakan sbenarnya..
lepas raya,i kene posting kat hospital selayang..
agak sibuk jugak laa lepas raya sampai2 xsempat nak post entry..
entry dah bersawang kat draft niy..so,kira niy entry basi laa yer??hahaha...

kembali senyum???
ha'ah...skarang,i dah boleh kembali senyum sebab i xperlu rasa diri niy dipermainkan oleh saper2 dah..sebab perpisahan niy i yang mintak..i dah xtahan hidup dalam kepura2an.. semenjak i bersama dye,berat badan i susut 6kg..banyak sangat derita yang terpaksa i lalui..mungkin ini dugaan atau malasan tuhan pada i..i redha n terima seadanya..
tapi skarang dah naik balik baru 2kg..kira ok laa tuw..slow2 laa...

hahaha...i harap dapat luoakan kisah i dengan sidia..uallz tolong doa2kan kebahagiaan i tanpa sidia ok??
Amin..

p/s=tapi sampai skarang i tetap sayangkan dia dan akan slalu merindui dia..

Wednesday, August 31, 2011

Tuesday, August 09, 2011

wOrdlEss wEdnEsday


tempahan dibuka sekarang..!!!

..tempahan sudah dibuka untuk pelanggan yang berminat dengan jahitan manik sempena bulan ramadhan yang akan menjelang syawal nanti..saper cepat dye yang dapat..contoh manik yang telah siap dijahit akan di update dalam masa yang terdekat ini..untuk tempahan,email saya d jan_dniez@yahoo.com
saper xsuka,bOleh angkat kaki...
<3

Monday, August 08, 2011

Belog Nadhirah 1st Giveaway



..assalamualaikum..
wahh bagus plak dnie d bulan pOse niyh ekk??
hahaha...hari niy dnie ada terbaca tentang giveaway yang di anjurkan Oleh pemilik belog spotlight-sukasuki niy, sO pikir2 balik,rasa nak try lah..rugi kalau xcuba..
sO,kalau kOrang nak dapatkan hadiah berupa:

1)  doodle x 3 yang nad lukis sendiri
2)  domo keychain tajaan needle and thread x 1
3)  hp pouch tajaan needle and thread ( boleh pilih design ) x 1
3)  edit keseluruhan blog x 2

 sila lah lihat syarat2 penyertaan pada empunya belOg niy..senang jer..kOrang pasti suka dengan penyertaan niy..renung2kan dan selamat mencuba..!! hehehe... 

Monday, August 01, 2011

Selamat Berpuasa

NIAT PUASA:
NAWAITU SAMBOGO,sahaja aku pOsO pagi sajO,tengOhari aku bukO,beli nasik xser ladO,air cendOl wat hile dahagO,g make tepi lagO,sudOh make jange tOhOk ratO2,balik rumOh wat mukO dOngO,biar Ore tengOk brasO nyaknyO..hahahaha....juSt 4 FUnn,...selamat menyambut ramadhan al-mubarak kepada semua umat islam sedunia..!!

Monday, July 18, 2011

1st week (wad lelaki)

This is the 1st day Im at Hospital Mersing..Our Clinical InstructOr is Madam Khoo..she’s quite kind n sOftly speaking..im Okay with her..wahh,speaking laa plak kan..hehehe…
  1st day tu xder laa penat sangat,just pengenalan and ice-breaking..mula2 skali kitOrang kene perkenalkan diri masing2..wah,macam karangan bagai laa plak kan??hahaha…Okay,pastu Madam Khoo bawak kitOrang kenal-kenal tempat tu..kat sini kami ada 4tempat yang nak kene manage..Wad1-Mentality Wad(wad bersalin) Wad Wad2-Wad Lelaki, Wad3- Wad Perempuan  then ANE(Accident N Emergency)..dnie kira kOrang dah tahu laa erk..hehehe…
  Minggu pertama niy dnie kene jaga Wad2,pastu next week dnie kene jaga Wad3 pastu last week dnie kene jaga ANE..Budak2 yang jaga ANE cakap,MA kat situ suka menyOal..sO I have tO prepare mental n physical tO answer their QuestiOn..hahaha…nama2 ubat n functiOn ubat sumer kene ingat..law x,wat malu Masterskill laa hantar student yang xQualified..hahaha…Qualified laa sangat..
  untuk minggu niy kitOrang kene siapkan Nursing DiagnOsis sebab CI akan amik 30% untuk markah Final kitOrang..sO i have try my best laa..
Okay laa..Nantikan EpisOd minggu kedua dnie d minggu hadapan..
P/s : saya xdapat nak pOst entry hari2 cuz paling penting tenet kat sini susah sikit..2,saya kurang berkesempatan untuk hadap lappy (penat dengan kerja)..

Saturday, July 16, 2011

hari yang mengerikan part I

..tanggal 15/07/2011 dnie terpaksa meninggalkan KB wat selama 3minggu..
jam10 pagi kitOrang bertOlak dari KB ke JOHOR..
di sebabkan semalaman dnie tak tidur sO,dnie wat keputusan untuk tidur di dalam bas semasa dalam perjalanan ke johor..


tut tut tut...


kira2 3jam kmudian dnie pOm tersedar lah dari lamunan..!!
kOrang tahu x dnie dah sampai ktner??
baru kat kawasan terengganu..
disebabkan nak ambil budak2 yang pOsting kat ganu,dnie wat xpeduli jer...


driver kitOrang india tau,sO kitOrang panggil dye Aney..
hahaha...aney tu bawak slOw sangat..kalah budak2 nek fixie..!!
sOry laa xsempat nak pOsing sebab nOt in da mOod..
sO dnie xder gambar yang nak di sajikan untuk kOrang..


ingatkan 12jam jer nak sampai,rupa2nya,lapanbelasjam tau tak?????
punya laa penat kat dalam bas..
habis sakit-sakit badan dnie..
sampai jer jam 7pagi,kitOrang baru dapat umah..
nasib baik laa rumah tu elOk jer..tOilet pOm Okay jer..
bOleh dikatakan slesa laa nak mandi tuw..


dnie duk sbilik ngan dak clas dnie iaitu KAKBIE..
sampai jer kitOrang terus kemas2 bilik, simpan pakaian..
then,jam8.45 pg barulah dnie dapat tidOr dengan nyenyaknya...!!!

p/s : nantikan episOd seterusnya...

hari yang mengerikan part II

..hye kOrang..niy dnie nk citer pasal hari yang mengerikan part II..lepas bangun jer dari tidOr petang tu,dnie terus dapat panggilan dari kakma,akak yang study skali dengan dinie..
dye tanya samada kitOrang ak ikOt pergi pasar malam atau tak..
sO,memikirkan dnie belum beli makanan n barangan dapur lagi sO kitOrang terpaksa ikOt laa..
kitOrang pOm berjalan beramai2
tengOkk...

dari kiri kak tie,mimi,kakma n mektie..

niy dnie n kakbie...



niy jalan dekat2 umah kitOrang..dnie amik pica niy sebenarnya takOt sesat..nanti bOleh tengOk gambar bila nak tanya jalan ke ape..yang sakit jiwa nya tuw,sOrang pOm xtau jalan nak g pasar malam tuh..
last2 kitOrang wat muka tembOk tanya budak yang lalu ikOt jalan nak ker pasar malam..
kata Orang tua-tua,malu bertanya sesat jalan..kitOrang pun sekat budak2 yang lalu lalang kat situ..


akhirnya kitOrang jumpa gak pasar malam sabtu tu..

sO tanpa membuang masa dnie n kak bie pOm mulakan Operasi kitOang untuk membeli barang.
sO budget kitOrang untuk 2 Orang dalam rm50 sOrang laa..
nak dikatakan terlalu taksub memilih barang,sampai lupa yang sudah terlalu banyak barang yang kitOrang beli..

last2,kitorang wat keputusan balik ngan teksi..
nasib baik laa dnie sempat ambik nOmbOr fOn pakcik teksi dekat umah..

hehehe...niy benda yang paling xberfaedah yang kitOrang beli..

nak tahu x apa yang dnie xsabar nak makan lepas balik pasar malam tuh???

jeng...
jeng...
jeng...


buah duyan,saper xkenal???saper xsuka,bOleh angkat kaki Ok..(gurau2)

urmmm...sOOdappp...!!!

niy fatin..tapi yang kat blakang tuh anti-duyan..Funny..!!(fani)

suka sangat ain dengan duyan ekk???



cer teka buah apa niy???
jalan2 kat sana ternampak lah satu gerai yang jual buah..nak beli 1kilO nak makan sOrang kan takOt ter'vOmit' plak..sO dnie pOm ting tOng laa dengan Funny(Fani)..kOrang nak tahu bape hatrga buah niy??? lapanbelasratusringgit  empathinggit satu kilO...kuang3...!!!taksub sangat dengan buah tuh sampai tinggal tangkai jer..hahaha...buah pOm tinggal sejibik  sebijik jer...hahaha...''SABOR JERLAA"..

hehehee....Okay...niy jer yang dapat dnie sajikan untuk uOlz..!!

p/s: cerita best,next year plak k..haahhaha..


Monday, July 11, 2011

sediH+beNganG=ahhh tensiOnnya..!!!

..bangun tdO jer,hati niy berdebar2 yang teramat pelik..
nak tau nape??
hari niy result untuk pOsting dah kuar kat nOtice bOard..
sO apa lagi??
cepat2 bangun n gO tO kOlej..

dnie pOm berkumpul dengan member2 untuk dengar briefing..sempat lagi diOrang niy ngumpat..suka sangat wat citer laa..kakaka..guwau jer..sitiey yang sibuk bercerita hal negara..


tengOk Fatin yang turut khusyuk mendengar..!!

yang dua Orang niy,bersungguh2 menjadi pendengar yang setia..

nOrley pOn tengah khusyuk jgak..

pieka plak sempat lagi pOsing

aku ngan leya plak sibuk berpOsing..
jangan marah aaa...


kartimar plak xpdulikan tentang isu yang di sebarkan,tapi sibuk dux tengOk BB Pika yang baru dibelinya..


wOii tengOk sini lahh..!!!

xlama kmudian..
tut tut tut...


NURDINIE BINTI RUSLI...!!!!

nama yang spatOtnya xdisebut,terpaksa disebut jugak..
kOrang mestu quiry knapa nama dnie di sebut kan??
sebenarnya,nama yang di panggil niy hendaklah menjadi leader untuk pegang envelOpe n serahkan pada CI kat tempat pOsting...


ingatkan kene dekat2 jer,tapi yang terkezzzuuttt tuh,dnie kene kat JOHOR Once again..!!!
hampehh...
sem lepas dah kene kat JOHOR...niy kene lagi...

tahu x apa yang sedih+bengang tu???
sebab:
1-terpaksa berjauhan dengan family+beloved
2-kene packing barang dalam masa sehari (entah sempat atau x??)
3-uwaaa,xdapat tengOk Malaysia VS Arsenal..!!
4-berpuasa selama 4hari d tempat Orang..(entah nak bersahur+berbuka dgn aper laa)
5-xdapat g terawih(walaupun kadang2 jer pergi)
6-nak makan pOn susah
7-terpaksa berbelanja lebih..

isk..isk...moOd=very sad
xper laa,yang dnie redha tuh dapat laa berpuasa yang selebihnya d hOmetOwn..
n dapat raya gak ngan family+belOved..
huhuhu...sO bersedia lah untuk ke negeri Orang selama 3mgu k..

niy plak scedule rOtatiOn dnie punya..

(3mgu) 17/7 - 5/8 = Hospital tangkak,jOhOr
(3mgu) 7/8 - 25/8 = Puasat Rawatan An-Nisa',kOta bharu
(1mgu) 28/8 - 3/9 = Cuti Hari Raya AidilFitri
(2mgu) 4/9 - 15/9 = Renal Care Dylisis,kOta bharu
(2mgu) 18/9 - 29/9 = MOckward,kOlej

p/s : ikuti perkemnbangan seterusnya..tenkiu..

bila kebOsanan melanda..

..minggu niy minggu revisiOn,sO class xder sgt..hari niy dnie balik awal..biasa jam4 baru habis kelas,hari niy jam1 dah habis..sO dalam perjalanan pulang dari kelas ke rumah,dnie dapat panggilan dari member lama..
lama tu tak lama tapi kawan time skOlah mnengah lagi laa..
katanya dye nak buat kek dekat umah kawan kitOrang(Datin Siti Wan Mariam) kat kOndO pelangi mall..
sO si Ecah niy pOm tanya laa dnie samada nak jOin skali ke x..
fikir2 balik,dnie pOm xder watpe pOm kat umah,sO dnie wat kputusan nak jOin skali lar...
sO,x lama kmudian dye pOm datang amiQ dnie kat umah..


sambil2 diOrang tengah ciapkan kek,dnie plak sibuk nak wat blOg yang dah lama terbengkalai..tengOk lah Ecah ny,bukan main lagi kau erk..!!




lepas siap jer kek tuh,niy laa kerja kitOrang..
jeng3..!!!!
jangan terkejut erh..

peace yoo..
haha..siap pakai swimming goggle lagi yuu...!!! mengalahkan perenang antarabangsa gituu...

aniQ n ieyLah
niy anak Ecah dengan anak spupu Ecah..bawak jOin skali..hehehe..

with wanie meknab

wanie

hamboii...seronok jer kO erk??
sibOk jer nak fOtOshOt jgak yer..!!!

lepas mandi kOlam,punya laa penat n lapar..
kOrang nak tahu x apa yang dnie makan lepas mandi kOlam??
niy dia...



nasi ulam cikgu

niy plak aniQ yang kepenatan bila kitOrang paksa dye brenenang dalam kOlam Org dwasa dengan pakai plampung kat lengan..
dia memnjerit mengalahkan Orang pOmpuan..
punya lah kuat sebab ketakutan..


cian dye,kpenatan..


hahaha...
hari khamis niy,kitOrang nak lepak sana plak..
last day dnie bsama dengan kawan2 kat kb..
minggu depan dnie nak g pOsting kat jOhOr dahh...
kOrang xtau ke pOsting tu ape??
pOsting tuh PRAKTIKAL laa..
hahaha...
k laa..ngantOk da..tdO luh ekk..??

p/s : nantikan entry yang sterusnya..

rahsia cantik 5 titik tubuh part 1..

..hai kOrang..hari niy dnie nak kOngsi rahsia kecantikan dengan kOrang suma..
saper yang menitik beratkan sOal kecantikan haruslah mengambil berat tentang apa yg dnie nak kOngsikan niy..haha..skema lah plak kan??banyak cakap plak..Okay,jOm kita gO On..(wah, cakap Omputeh plak)

 Okay lah,niy yang sebenarnya yang dnie nak cakapkan..bila bercerita tentang kecantikan tubuh,sememangnya tidak akan ada titik nOktahnya..apa lagi kalau menyentuh tentang 5bahagian penting..semestinya perlu diberi perhatian dan dijaga dengan rapi kerana ianya adalah tunggak utama penampilan diri..mesti kOrang tertanya2 part mana yang penting sangat tu..jadi jOm semak tip berikut..:

DADA & LEHER
 Semasa mandi,kOrang gunakan 'scrub' untuk membersihkan 2bahagian tersebut..disebabkan kulit dibhgian dada dan leher nipis,jadi pastikan kOrang gunakan scrub yang halusssss butirannya...(nada harith iskandar bila sebut wOrd halussss...!!!!)

 Selain dari scrub,kOrang bOleh gak try cara tradisional..mudah saja,dengan menggunakan Tomato..
kOrang g dapOr,pastu amik buah tOmatO then korang blanded tOmatO tu,pastu kOrang campur laa dengan 2sudu 'plain yogurt'..pastu kOrang sapu laa pada dada dan leher hingga rata..biarkan selama 20minit,lalu bilas dengan air suam..pasti hasilnya memuaskan hati kOrang..

 Haa..niy yang paling penting...kOrang kene biasakan diri dengan menyapu lOsen badan setiap kali selepas mandi ke bhgian dada dan leher..ratiOnalnya supaya kulit d bhgian tersebut sentiasa lembap dan halussss....!!!! (skali lagi dengan nada harith iskandar..)

LENGAN & SIKU
cara2nya,bersihkan bahu dan punggung setiap laki mandi..
eh,memang laa nak mandi kene bersihkan bahu dan punggung kan???adOoyai..!!!
sebenarnya nak cakap,gunakan 'loofah' atau 'wash lap' untuk mmbersihkan kwsn trsebut..
  Pastu masa kOrang basuh bhgian bahu dan punggung tuh,kOrang biasakan dengan lakukan pergerakan memutar..rasiOnalnya,untuk melancarkan peredaran darah dan mempercepatkan pengelupasan sel-sel kulit mati..

  Kalau kOrang nak tahu,dalam pembelajaran tentang Nursing Intervention,saya didedahkan dengan terpaksa menyatakan RASIONALnya dalam setiap Intervensi yang perlu dilakukan..

berbalik pada pOint kita..
Ok,kepada sesapa yang ada jerawat kat bahu dan punggung,kOrang kene gunakan sabun khusus utk hilangkan jerawat tersebut..dan yang paling penting,kOrang kene gunekan tuela dr tekstur yang lembuit untuk mengeringkan 2bhgian niy..

  Akhir skali jgn lupa sapukan lOsen badan setiap kali selepas mandi..
jika kOrang sukar sapunya,minta lar bantuan terdekat untuk menyapukannya..
jangan plak sampai tergOlek2 nak sapukannya...

hari niy,dnie share 2part dulu,nanti dnie akan kOngsi part yang seterusnya plak k..
sO tunggu lah kemunculan 3bahagian lagi yang perlu kOrang titikberatkan..


p/s ; padahal mengantuk,sO sambung esOk lah..hehehe...

Wednesday, February 23, 2011

..terung masak cili api+ikan kerisi gOreng bujang..

..hari niy aku ngan kazen aku cadang nak masak lauk terung masak cili api dengan ikan kerisi gOreng bujang..
lepas g beli barang kat pasar,kitOrang sampai laa kat umah then terus terkam barangan yang nak buat lauk tu..
bermula lah acara masak memasaknya...


..pandai ke aku masak???
::  ikan kerisi gOreng bujang  ::


 kenapa aku panggil ni ikan gOreng bujang???
sebab Orang bujang pOm bOleh gOreng ikan macam niy...
gaul dengan kunyit n taruk garam sikit pastu gOreng..then sedia di hidang..bila ikan niy masak laa..


:: terung yang telah di pOtOng ::


 terung niy laa nak wat masak cili api nyer...
kiut kan terung niy???
warna dye tuh penting,Pepel..
niy kazen aku yang pOtOng..aku xsuka makan terung yang di pOtOng kecik2 macam niy sebab aku suka makan terung yang besar2..baru ada rasa..auuwwmmm...



niy laa apa yang dah jadi dengan terung tuw setelah di masak cili..pedas wow..




biasa laa..kan dk nOgOri skarang kene laa ikOt masakan Orang nOgOri..
k laa.. time tO melantak plak..hhuhu...
"Allahummabariklana fimarazaktana wakina'azabannar.."
amin...?!!!

Monday, February 21, 2011

..aku di biarkan kelaparan..!!!

..hai tO all reader..
dah lama sangat aku x pOst blOg..
asyik sibOk jer memanjang kan..
dah bersawang dah draf aku niy..
sO aku curik laa masa skejap nak pOst blOg niy...



aku skunk kat umah kazen aku kat Seri Damansara..aku datang niy nak tunggu dye cOz nak kene pergi majlis kakak dye tunang..masa kat umah dye,dye kene kerja..sO tinggal lah aku kat umah sOrang2..dengan xmakannya,lapar laa...
pastu petang tuh baru call aku then tanya,"kO nak makan aper??"

 pstu aku cakap laa, "aper2 jerlaa..asalkan aku dapat makan jer.."

then dye balik bawak dOminOs pizza skali..

"di sebabkan kO kene tunggu aku lama,sO aku upah kO makan pizza..cian kat kO xmakan lagi kan??"

"hah,tau xper..tau plak kO kesiankan aku erk??kO tinggal aku lama2 sOrang2 xkesian laa plak??"

"alah,makan jerla pizza niy.."


::  hanya tinggal tisu jer..::

::  niy laa sisa2 makanan yang tinggal.. ::

  sOry laa lupa nak tangkap gambar wat sajian tOk kOrang..
lapar sangat sampai lupa nak amik gambar..!!! maaf laa yer..
tengOk jerlaa sisa yang ada niy sampai terliur..
law nak,pi laa cari k.. 

Saturday, February 19, 2011

..tak tahu malu..bagi betis nak paha!!!!

..ada nak citer satu benda niy,tapi malas laa plak..
dah menyemak kat dalam draf niy..
pOst jerlaa..
tapi nak gtaw jugak pengalaman aku niy..
bengang betul laa ngan sOrang budak niy..
ceritanya bermula bila...


pada satu malam niy,aku kene nek bas cuz nak g kL..
aku nek bas kat Taman Bendahara jam9 malam..
pastu lepas gerak tu,driver bas tu g amik pnumpang kat TescO plak..
sampai jer kat Stesen Bas TescO tuh..



tetiba,ada sOrang budak bangla niy nek bas..
tetiba dye bagi aku satu sticker yang ada tulisan ayat Al-Fatihah..


"kak,ambik kak,free.."

pastu aku amik laa da Orang nak bagi ayat Al-Quran tu free kan..

''bagusnya budak niy'' aku bermOnOlOg..

pastu dak tuh pOm g belah blakang n bagi ayat tuh kat penumpang kat blakang..
pastu xsampai 2minit dak tuh datang balik kat aku then dye mintak derma kat aku..
sO aku pOm bagi laa RM1..
dah kira Okay la tuh kan??
dak2 ane leh pegang duit banyak2..
pastu tau x per yang dia cakap kat aku??
kbetulan masa tuh penumpang kat tepi aku tuh bawu nek bas,sO sempat laa dia tengOk kejadian niy..


"RM3 kak,sticker tuh harga RM3.." 

aku dengan muka blurr pOm cakap,

"tadi cakap benda niy free??
naper bOleh jadi RM3 plak??"

aku malas laa nak debat ngan dak nih..
pastu aku pOm bagi laa RM3..
nanti Orang cakap aku berkira la,aper laa plak kang..
pastu,xsampai lagi duit tuh kat tangan dye,tetiba dye cakap,

"RM7 kak..nak buat beli nasik..na makan,xmakan lagi..."

haikk..budak niy da lebih da nih..!!!
nak jer plempang singgah kat muka dak niy..
kan xpasal2 lak kang..!!xkan aku nak senyap jer??
pastu aku pOm cakap laa..

"tadi cakap free,pastu nak harga sticker tuh lak..dah bagi RM3 tuh nak lagi wat bli nasik..beli laa nasik ngan diut yang akak dah dermakan tuh.dah cukup laa RM3 tuh."

pastu dye menjawab lak dengan muka slamba n tak tahu malu tuhh,

"saya tau kak,tapi xcukup nak wat beli nasik..xmakan lagi niy kak...niy harga laen2 laa kak..kak ambik jer sticker tuh..saya nak wat bli nasik jer" 


tadi mula2 cakap free,pastu nak derma lak,Orang bagi RM1 xnak..
pastu nak mintak harga benda tuh lak..
dah bagi lak aku RM3..ehh,nak wat bli nasik laa plak..
budak niy dah memang lebih2 niy..
pastu aku pOm cakap,

"nah,amik balik sticker kO nih pastu blahh.."

kOrang tahu tak,dye xnak blahh dari situ..nak jugak tunggu aku bagi duit tuh..
pastu akak yang baru nek tadi pOm usir dye dari situ..
sampaikan akak tuh nak duduk pOm xbleh..
dah dye blOcking seat akak tuh..
marah laa dye..sO dak uh pOm blaa dari situ..

tah pape laa..bagi betis nak paha..dah laa meminta plak tuh..nasib baik Orang nak bagi jer,masih tak tahu malu..kadang2 geram lak ngan budak2 macam niy..
bukan nak berkira tapi agak2 laa nak minta sedekah pOm sampai paksa2 Orang suh derma..
kalau kene kat kOrang.apa yang kOrang akan lakukan??
jawab laa...

Saturday, February 12, 2011

..my brOken heart..!!

..its tOo easy fOr u tO say 'we r nOthing nOw'..
tapi,sedarkah kau betapa susahnya untuk aku terima kenyataan ini sepertimana mudahnya kau untuk melafazkannya??..



kau sedang berbahagia di atas kedukaanku ini..
aku terlalu bOdOh kerana terlalu cintakan kau hinggakan aku tidak sedar pada saat2 akhirnya aku akan terpaksa lepaskan kau pergi kerana setiap permulaan akan ada pengakhirannya..


tangisan mengiringi setiap dOaku..kenangan antara kau dan aku akan berlalu seperti jarum saat yang sedang berdetik..dan aku,kau anggaplah aku seperti angin yang kau xnampak tetapi kau dapat rasa akan kehadirannya..



permintaan terakhirku ialah,kau dOakan aku supaya Tuhan tabahkan hatiku dan kuat semangatku untuk hidup di dunia ini tanpa kau disisiku..izinkan aku menyimpan kenangan antara kita walaupun pada hakikatnya,aku tiada hak untuk itu..


kurelakan kepergianmu walaupun aku sakit untuk terimanya..hanya sOlat pengubat hati..!!
ku mahu kau tahu,aku cintakanmu,kerana KAU YANG TERINDAH..!!
I didn't mean tO break ur and mine..I Only wish I cOuld gO back and tell yOu that I want yOu by my side... I wish I cOuld kiss yOu One mOre time... But I had my chance and I blew it!!!  sO dumb me..!! NOw when I see yOu,my heart hurts, and when yOu say her name, I cry inside myself... I'm sOrry fOr what I did.. I Only wish I cOuld gO back,but I dOnt deserved fOr that..!!
my heart tOtally brOken nOw..!!


TOnite I sit and stare Out my windOw while tears run dOwn my cheeks and my mind races back tO a time when yOu were mine..
I feel ur tOuch as yOu hOld me clOse, then I see that lOOk in yOur eyes, hOw can a lOve sO right and strOng be gOne?
TOO many questions with nO answers cOme tO my mind. SO I sit and stare Out the windOw..nOw I wOnder why. I hang my head in sOrrOw, tOnite I'm gOing tO cry as i want tO cry..!!!.


n da last what i said tO him is..
True lOve is when I shed a tear and I still want him. It's when he ignores me and I still lOve him. It's when he lOves anOther but I still smile and say "I'm happy fOr yOu." When all I really dO is cry.. and cry and cry..

nOw,this is my brOken heart..!!

Wednesday, February 09, 2011

mengidam..!!!

..hari niy aku ada rasa macam nak makan dOnut jer..pastu aku ada cadang laa nak beli dOnut Big Apple kat TescO bila habis class nanti..
pastu,dengan perasaan yang tidak sabarnya aku pOm g laa TescO untuk beli dOnut tuh bila dah abis class..

niy laa,kOtak dOnut jer..hahaha...*credits tO Big Apple..


aku pOm dah lupa perisa apa yang aku pilih..tapi niy laa rupa dOnut2 itu..


yang aku ingat,cheese n chOcOlate..yang satu lagi tuh,bijik matahari punya perisa..kuaci laa..


xsabar rasanya nak makan dOnut tuh..
xsempat bukak unifOrm kOlej lagi aku dah bedal dOnut2 tuh..
sempat bukak Tudung jer pastu tinggal anak tudung jer kat ats kpala tuh..
nanti law buang kan,serabut dengan rambut plak.


niy kalau xsilap Cheese punya flavOur..
yang niy chOcOlate flavOur..
yang ny lak flavOur buah kuaci..


dan...

yang paling xbest nyer,ada laa sOrang hamba Allah niy yang suka sangat menyibOk..
apa yang aku makan ada jer dye yang nak nyibOknyer...

siap menyandar lagi time makan dOnut tuh..syOk laa dapat makanan free kan???


sO terpaksa lah aku g dapOr n kasi pOsOng sama itu dOnat..Sharing is Caring laa katakan...
huuh,xper laa,janji dapat rasa gak dOnut tuh...yang kat dalam pinggan dye tuh yang dah di bahagi dua laa..


Okay laa..aku nak menikmati dOnut niy dlu erh..??
nak jugak ker??sO g laa cari Big Apple yang berdekatan Okay..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hak milik http://jandniez.blogspot.com sepenuhnya