nuffnang

..myFOllOweRs..

bLOg i fOllOw..!!

Image01 Photobucket 'create

nak cari aper???

Get This Wan Hazel Home Wan Hazel LINK Wan Hazel Facebook Wan Hazel Twitter Get This.

Thursday, November 03, 2011

saya perlukan pertolongan disini... Please,help me...!!!!!!Dear diary,
Hari niy rasa malas plak nak wat pape..
kata Bruno Mars, 'today i don't feel like doing anything..'
hahaha...bangun n celik mata jer terus hadap lappy..

aku rasa macam nak buat satu cerita jer..mungkin agak menarik n mungkin takk..
disebabkan dah berstatus solo skarang  niy,rasa macam nak abadikan kisah masa bercinta dulu dalam Slot Lighting of My Life niy...mungkin ada kaitan dengan yang hidup tapi xder kaitan dengan yang telah meninggal..


haaa..korang leh bagi semangat sikit..aku pun kurang pasti dengan apa yang aku buat skarang niy..
nantikan novel berepisod yang bakal di keluarkan tak lama lagi k..
tajuk???
hummm xdapat tajuk lagi laa..
korang leh bagi idea x apa tajuk yang matching untuk novel niy??
korang leh baca sinopsis kat bawah niy,then suggest tajuknya yer???


Perkenalan Dania dengan Farid memberi sejuta makna buat Dania..Dania seorang yang periang,nakal,degil dan pada masa yang sama dia seorang yang sensitif..Dania seorang yang sosial..Dia xpeduli apa pandangan orang terhadapnya..Suka bergaul dan keluar malam,lepak bersama rakan2nya,pulang lewat malam...Farid telah menjaganya dan mendidiknya sehingga Dania berubah menjadi seorang gadis yang lain dari perwatakannya setelah menyulam kasih dengan Farid..Dania sanggup berubah demi Farid..Dania manghambakan dirinya buat Farid selama 2tahun..Kisah romantis mereka berubah setelah Sha hadir dalam hidup mereka..

Sha,rakan sekolah menengah Farid dahulu..Dia menyimpan perasaan terhadap Farid di bangku sekolah lagi..
Perasaan Farid beralih arah setelah mengenang kisah silam Dania yang telah sedikit sebanyak meninggalkan luka dihatinya..Farid mengubati lukanya dengan menerima Sha menjadi teman hidupnya tanpa pengetahuan Dania sebagai pengubatnya..

Dania hilang arah sewaktu kecurangan Farid terbongkar dan di ketahui Dania..Setiap kali hati Dania berdetik meminta bahagia,dia harus membayarnya dengan titis airmata..
Dalam kekalutan,Wan tiba-tiba menawarkan diri atas nama pengorbanan kerana bagi Wan,Dania lebih berhak memiliki cintanya..Wan telah lama menyimpan perasaannya pada Dania,sewaktu di zaman persekolahan lagi..Wan hanya menyatakan isi hatinya hanya pada teman rapat Dania,Azzwa..tetapi,Wan meminta Azzwa untuk tidak memberitahu Dania tentang perasaannya..
Dania tak dapat menerima cinta lain selain cinta Farid..Wan akan selalu menunggu cinta Dania..Apa ada pada gadis biasa sepertinya sehingga harus ada banyak hati yang terluka???so??apa tajuk yang sesuai agaknya yer???
p/s= sila tinggal comment and suggestion anda di sini..

Sekian,
CahayaDinie..     
No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hak milik http://jandniez.blogspot.com sepenuhnya